header

FEYENOORDVERZAMELING.NL

Gerard Meijer

Gerard Meijer Gerard Meijer (12 augustus 1935) was sinds 1959 als verzorger/masseur in dienst van voetbalclub Feyenoord. Hij staat onder de supporters van Feyenoord bekend als een groot clubicoon. In 2008 onder Feyenoordsupporters ‘Legioenpas nummer 1’. Hij versloeg daarmee onder anderen clubiconen als Coen Moulijn en Willem van Hanegem. In de praktijk komt het er op neer dat Gerard Meijer door de supporters is verkozen tot grootste Feyenoorder van de eeuw.

In augustus 2004 werd hij op de middenstip van Stadion Feijenoord gehuldigd vanwege zijn 45-jarige dienstverband bij de club. Uit handen van ex-voorzitter Gerard Kerkum, als speler ooit een van Meijers eerste “slachtoffers”, ontving hij een bos bloemen. Ook werden er bloemen gegeven door Patrick Paauwe, die daarmee de waardering van de spelersgroep van dat moment overbracht.Meijer is voor de Feyenoorders behalve masseur al bijna een halve eeuw een belangrijk klankbord. Als Meijer het veld op sprint om een speler met een blessure bij te staan, wordt hij steevast toegezongen door Het Legioen, de harde supporterskern.

Op 19 juli 2008, de dag van het 100-jarig bestaan van Feyenoord, heeft Gerard Meijer de titel “Ambassadeur voor het leven” van de Stadionclub gekregen. Het seizoen 2008-2009 was het laatste seizoen van Gerard Meijer als verzorger van het eerste elftal van Feyenoord. Met ingang van het seizoen 2009-2010 zal Fred Zwang zijn opvolger zijn. Naar een passende nieuwe rol voor Gerard Meijer wordt nog gezocht binnen Feyenoord.

Op 10 mei 2009 werd afscheid genomen van Gerard Meijer na afloop van het laatste competitieduel tegen Roda JC. Hij werd opgehaald met de helikopter en uit het stadion gevlogen. Lee Towers zong het lied “You’ll never walk alone”. Eerder had het TIFO-team van Feyenoord al een prachtige sfeeractie ter ere van Gerard Meijer georganiseerd.

Vanaf het seizoen 2009/2010 is Gerard Meijer bij Feyenoord actief als Ambassadeur voor het Leven. Op donderdag 29 april 2010 is Gerard Meijer benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

CIMG3095

DVD 50 jaar Gerard Meijer

Op 1 april 2009 werd via hyves een actie gestart om het plein voor het nieuwe Feijenoord stadion naar Gerard Meijer te laten vernoemen. Ondanks dat de wethouder niet wegliep met het voorstel en de straatnamencommissie in eerste instantie te kennen gaf dat het niet mogelijk is een straat te vernoemen naar een levend persoon anders dan van het koninklijk huis, is het door massale steun van de mensen in het land, de pers en de Rotterdamse politiek toch zover gekomen dat de commissie akkoord is gegaan met het voorstel. Een dag later, op 14 mei 2009, heeft de gemeenteraad een voorstel van de PvdA aangenomen om de deelgemeente IJsselmonde te vragen het plein van het nieuwe stadion van Feyenoord naar Gerard Meijer te vernoemen. Dit zal moeten gebeuren wanneer de juiste plek voor het plein is bepaald. Via dezelfde hyves is direct na de actie voor een Gerard Meijerplein de aanvraag gestart voor een Koninklijk onderscheiding voor Gerard Meijer. Deze aanvraag is gehonoreerd en op 29 april 2010 werd Gerard Meijer lid in de orde van Oranje Nassau.

CIMG2277

Tifo actie afscheid Gerard Meijer

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerard_Meijer